Premijer liga uvela stroge mere zaštite od virusa korona, Konte odobrava nova testiranja

Rekordan broj zaraženih igrača i pomoćnog osoblja za sedam dana odložio je 15 utakmica, redovno testiranje bilo je neminovno

28.12.2021. 13:24
  • Podeli:
Premier League Pixabay-1665398757779.webp Foto: Pixabay

Premijer liga je, pored obavezna dva PCR testa nedeljno, uvela i hitne mere zdravstvene zaštite na dnevnom nivou. Svaki igrač i član stručnog štaba mora, svakodnevno, da radi antigenski test bez obzira na to da li je vakcinisan ili ne. Razlog ovoga je otkazivanje čak 15 utakica za 10 dana zbog velikog broja zaraženih u svim klubovima.

Menadžer Totenhema Antonio Konte istakao je korisnost svakodnevnih testova na Covid-19 jer smatra da PCR nije dovoljna garancija. Sparsi su zbog virusa korona platili najveću cenu jer su zbog odloženog meča sa Renom u Ligi konferencije ostali bez prava da se bore za plasman u šesnaestinu finala evro takmičenja.

"Nama se pre dve nedelje desilo da je igrač, za koga smo na osmovu PCR testa mislili da je spreman, posle treninga bio pozitivan. Ima prostora da se igrači zaraze između dva testiranja i da prošire virus na druge u ekipi. Nova mera je vrlo dobra jer pre treninga radimo jedan test sa brzim rezultatom, a drugi (PCR) sa rezultatom stiže sledećeg dana", rekao je Antonio Konte.

Protekle nedelje u Premijer ligi zabeležena su 103 pozitivna slučaja virusa korona, što je dosadašnji rekord.  

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()