Tužne vesti iz Humske: Preminuo legendarni fudbaler Partizana Branko Rašović

Jedina dva kluba za koja je još nastupao u igračkoj karijeri bili su crnogorska Budućnost i Borusija iz Dortmunda

11.10.2024. 12:30
  • Podeli:
Stadion Partizana-651298ae17ae6.webp Foto: Profimedia

Legendarni fudbaler Partizana Branko Rašović, finalista Kupa šampiona sa "crno-belima" 1966. godine, preminuo je u 83. godini, saopšteno je danas iz kluba iz Humske.

"Sa nevericom i tugom, primili smo vest da nas je u danas, u 83. godini života, napustio Branko Rašović, legendarni fudbaler Partizana. FK Partizan iskazuje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Vreme i mesto sahrane će biti naknadno objavljeni", stoji u klupskom saopštenju.

Rašović je za Partizan igrao od 1964. do 1969. godine, kad je upisao 210 mečeva za "crno-bele" i osvojio titulu državnog prvaka 1965. 

Jedina dva kluba za koja je još nastupao u igračkoj karijeri bili su crnogorska Budućnost i Borusija iz Dortmunda.

Preminuli Rašović je zabeležio i 10 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije, a posle igračke karijere radio je i kao trener u omladinskoj školi crno-belih.

 Njegov sin Vuk Rašović bio je igrač i trener Partizana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()