Tuga u Humskoj: Preminuo legendarni fudbaler Marko Valok

Valok je za Partizan od 1947. do 1959. godine odigrao 169 mečeva i postigao 90 golova

30.09.2024. 12:50
  • Podeli:
marko valok fk partizan-66fa7992342d3.webp Foto: FK Partizan

Bivši jugoslovenski fudbaler i trener i legenda "crno-belih" Marko Valok, preminuo je u Zemunu u 97. godini života, saopštio je danas njegov nekadašnji klub Partizan.

Valok je za Partizan od 1947. do 1959. godine odigrao 169 mečeva i postigao 90 golova. 

Sa klubom je osvojio jednu titulu državnog prvaka i tri Kupa.

"FK Partizan iskazuje iskrenu tugu i saoseća sa prijateljima i porodicom Marka Valoka. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni", navedeno je u klupskom saopštenju.

Valok je rekorder po broju postignutih golova u "večitim derbijima" sa 13 golova u mreži Crvene zvezde. 

Za reprezentaciju SFR Jugoslavije odigrao je šest utakmica i postigao tri gola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()