Preminuo proslavljeni italijanski trener Karlo Macone

Pre četiri godine je ušao u Kuću slavnih italijanskog fudbala, a istovremeno deo tribine stadiona Askolija nazvan je po njemu

19.08.2023. 17:18
  • Podeli:
fudbal pixabay nogomet.jpg Foto: Pixabay

Proslavljeni italijanski fudbalski trener Karlo Macone preminuo je danas u 86. godini, saopštio je jedan od njegovih bivših klubova Roma na zvaničnom sajtu.

Macone je čak 797 puta sedeo na klupama mnogobrojnih timova u Seriji A, među kojima se izdvajaju Roma, Askoli, Fiorentina, Leće i Bolonja.

Rimsku "vučicu" je trenirao od 1993. do 1996. godine, a ostaće upamćen kao čovek koji je Frančeska Totija ubacio u prvi tim.

Pre četiri godine je ušao u Kuću slavnih italijanskog fudbala, a istovremeno deo tribine stadiona Askolija nazvan je po njemu. Poslednji klub koji je vodio bio je Livorno 2006. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()