Preminuto čuveni Teri Venejbls: Predvodio najbolje

Bio je voljen kao igrač, trener, selektor, muž i otac

26.11.2023. 14:27
  • Podeli:
Terry Venables reuters-65633d9fe96cd.webp Foto: Reuters

Nekadašnji engleski fudbalski trener Teri Venejbls preminuo je posle duže bolesti u 80. godini, saopštila je danas njegova porodica, preneo je Bi-Bi-Si.

"Potpuno smo skrhani gubitkom divnog muža i oca koji je mirno preminuo posle duge bolesti. Zamolili bismo za privatnost u ovom neverovatno tužnom trenutku kako bismo mogli da oplakujemo gubitak ovog divnog čoveka. Imali smo sreće što je bio u našim životima", navodi se u saopštenju porodice.

Venejbls je u igračkoj karijeri, između ostalih, nastupao za Čelsi, Totenhem, Kvins Park Rendžers i Kristal Palas. On je po završetku igračke karijere bio trener Kristal Palasa, Kvins Park Rendžersa, Barselone, Totenhema i Lidsa, a vodio je reprezentacije Engleske i Australije.

Venejbls je kao selektor predvodio Englesku do polufinala Evropskog prvenstva 1996. godine.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()