Problemi za Bajern pred odlučujući meč: Povreda dvojice najiskusnijih

Bavarci pet godina bez poraza od sledećeg rivala

29.03.2024. 15:34
  • Podeli:
bayern reuters-65759b1b2d224.webp Foto: Reuters

Fudbaler Bajerna iz Minhena Hari Kejn i golman Manuel Nojer mogli bi da propuste veliki derbi Bundeslige protiv Borusije iz Dortmunda (subota, 18.30) zbog povreda.

Kejn i Nojer su propustili utakmice reprezentacija Engleske i Nemačke jer se nisu dovoljno oporavili od povreda.

Englez je učestvovao u nekim delovima treninga u sredu, nakon što je 16. marta povredio skočni zglob u pobedi Bajerna protiv Darmštada (5:2), kada je postigao 31. gol u sezoni.

Nemac je pokidao mišić leve butine na treningu reprezentacije Nemačke prošle nedelje, a u ekipi ga je u utakmicama protiv Francuske i Holandije zamenio Mark-Andre ter Štegen.

Ekipa iz Minhena juri rivala iz Leverkusena

Aktuelni šampion Bundeslige Bajern mora da pobedi Borusiju kako bi zadržao šanse za odbranu titule. Bajern je drugi sa 60 bodova, 10 manje od vodećeg Bajera iz Leverkusena, osam kola pre kraja šampionata. Što znači da još ima šanse da stigne na prvo mesto.

Klub iz Minhena je postigao 23 gola u poslednjih sedam utakmica protiv rivala iz Dortmunda u svim takmičenjima i nije izgubio od 2019. godine.

Poslednji put Dortmund je pobedio na Alianz areni 2014. godine, kada je trener bio Jirgen Klop. Dortmund je trenutno četvrti na tabeli sa 50 bodova.

Bajer Leverkusen u subotu igra protiv Hofenheima na svom terenu (15.30). Ekipa trenera Ćabija Alonsa je i dalje neporažena i pokušava da osvoji prvu titulu u Bundesligi ikada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()