Progovorio izbačeni kapiten i najbolji strelac: Čelnici saveza su rak rana naše države

Ponizili su me pred celim svetom, a ja sam spreman da umrem za svoju domovinu, rekao je Nsue

16.02.2024. 13:38
  • Podeli:
Emilio Nsue-65cf55c144a80.webp Foto: AP Photo/Sunday Alamba/Tanjug

Kapiten fudbalske reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje Emilio Nsue (34) izbačen je iz nacionalnog tima odmah po završetku Afričkog kupa nacija na kom je poneo titulu najboljeg strelca takmičenja.

Fudbalski savez Ekvatorijalne Gvineje je suspendovao Nsuea na neodređeno vreme zbog, kako je navedeno, "značajne nediscipline pre i posle Afričkog kupa nacija".

Donedavni igrač Tuzla sitija nije želeo da odćuti ovakvu odluku, pa je u intervjuu za "Afrika futboler" otvorio dušu i žestoko pričao po čelnicima saveza.

"Izbacili su me iz reprezentacije bez ispravnog i jasnog objašnjenja. Izmislili su neki interni pravilnik po kom sam suspendovan. Ponizili su me pred celim svetom. Ja sam spreman da umrem za moju domovinu. Daću Zlatnu kopačku mom narodu, neka uživa u njoj. Reprezentacija je iznad svega", rekao je Nsue i nastavio:

"Čelnici saveza su rak rana naše države. Korumpirani su i ukrali su milion evra. Umesto da taj novac daju igračima, oni su nam rekli da će ga uložiti u domaće prvenstvo. Lažu. Potrebna nam je promena u savezu, sada su na njegovom čelu korumpirani ljudi, lažovi i lopovi", rekao je razočarani Nsue.

Nsue je sa pet golova bio najbolji na nedavno završenom prvenstvu Afrike, ispred Gelsona Dale i Mostafe Mohameda koji su postigli po četiri pogotka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()