Prozivaju Džaku da je poklonio tzv. Kosovu bod: Nije se ni pomerio

Imali smo otvoren i iskren razgovor, rekao je selektor Švajcarske

12.09.2023. 12:25
  • Podeli:
Granit Džaka-65003bc944fd8.webp Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Tanjug

Granit Džaka ponovo u centru pažnje u dresu reprezentacije. Kapiten nacionalnog tima Švajcarske na meti je fudbalske javnosti zbog izostanka reakcije na meču kvalifikacija za EURO 2024. sa selekcijom tzv. Kosova

Švajcarci su imali prednost 94. minuta, a onda je Vedad Murići postigao gol za izjednačenje 2:2 - lagano preko odbrane iskusnog protivnika, Švajcarca albanskog porekla.

Džaka je katastrofalno reagovao u akciji koja je prethodila golu. Pustio je igrača da uđe u kazneni prostor, a onda stajao na ivici istog i gledao, bez reakcije, kako njegovi saigrači pokušavaju da se odbrane. Zbog toga ga prozivaju da "nije ni pomislio da se umeša u defanzivni posao svog tima pred kraj meča". 

To što navijači nisu zadovoljni može da bude za diskusiju, ali Džakine izjave posle utakmice na račun selektora Murata Jakina naterale su i švajcarske medije da ga kritikuju. 

"Imali smo otvoren i iskren razgovor. Nije bilo pametno od Džake da javno kritikuje ili predlaže kako treba da igramo, što sam mu rekao. Lično, ne vidim to kao kritiku, više kao stimulaciju celom timu. Granit želi da bude uključen više tokom nedelje kada treniramo i to je u redu. Posle 45 minuta razgovora dogovorili smo da se koncentrišemo na sledeći izazov", rekao je Jakin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()