Prva utakmica, prvi gol: Simić blistao na debiju u dresu Milana

Mladi reprezentativac Srbije ušao kao zamena pa oduševio sebe, trenera i saigrače

17.12.2023. 14:05
  • Podeli:
Žan Karlo Simić-657eedac856b1.webp Foto: Spada/LaPresse via AP/Tanjug

Žan Karlo Simić pamtiće svoj debi u prvom timu Milan. Ne samo da je dobio šansu da zaigra na "San Siru" nego je na prvoj utakmici kao senior dao i prvi gol za roso-nere. A ima samo 18 godina. 

Milan u ovom kolu Serije A igra protiv Monce, a poveo je upravo golovima Tijana Rajndersa u 3. i mladog Simića u 41. minutu, koji je u igru ušao kao zamena sa klupe. Radost i sreća na licu fudbalera bila je neprocenjiva, a pohvale je dobio od igrača, a aplauz od trenera. 

Reč je o igraču, srpskog porekla, rođenom 2. maja 2005. godine u Nemačkoj. Njegova porodica je se iz Bosne preselila u Nurtingen, gde je Žan Karlo počeo da se bavi fudbalom još kao dete. Vrlo rano je otišao u Štutgart, a 2022. je otišao u fudbalsku školu Milana i igrao u Primaveri 1

Prošao je sve mlađe selekcije nacionalnog tima Srbije, a trenutno je član U19 tima. Bez mnogo razmišljanja opredelio se da će igrati za reprezentaciju Srbije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()