Rađa Naingolano: Igram za kikiriki, ali sam zadovoljan

Život je za njega igra, ali duboko u sebi on je dobar čovek, rekao je Valter Sabatini o Rađi

07.03.2023. 16:11
  • Podeli:
Radja Naingolan-640752756c966.webp Foto: Profimedia

Poznati i jedan od kontroverznijih fudbalera Rađa Naingolan (34) još igra fudbal. Iako u poznim godinama, sa šaroliko ostvarenom karijerom, ovaj Belgijanac od zimskog prelaznog roka, odnosno 30. januara, nosi dres italijanskog drugoligaša SPAL i srećan je što je konačno u timu u kom mu se ništa ne zamera. 

Uvek bez dlake na jeziku ovog puta se seća kakav je put prošao i koliko ga je ljubav prema životu koštala u sportu. 

"U Antverpenu su me tretirali kao parazita, kao da sam govno. Uzeli su Overmarsa za sportskog direktora da bi pokušali da me vrate u glavni tim, ali niko se nije usudio da ide protiv predsednika koji je bio protiv mene. Dao sam sve od sebe u B tim, davao maksimalnu podrška mlađima. Bio sam u mnogim klubovima i nikada se nisu tako ponašali prema meni. Toliko su želeli da me ponize da nisam mogao da uđem na trening kroz glavna vrata centra”, objašnjava Rađa, a prenosi "Marka".

Objasnio je Belgijanac zašto se, prvi put u karijeri, odlučio da igra za klub iz domovine. 

"Moje ćerke su bile glavni razlog što sam se vratio u Belgiju. Vreme sa nima sam provodio samo na odmoru i želeo sam da ostanem u Antverpenu. Čak sam izgubio i mnogo novca, ali to nije bilo problem. Predsednik kluba me je naterao da odem iz zemlje i nikada mu to neću oprostiti. U SPAL-u sada igram u zamenu za kikiriki, ali sam zadovoljstvom i uživam", kaže iskusni fudbaler koji igra kod dobro poznatog trenera i starog prijatelja Danijela de Rosija.

Naingolan je zvanično bio suspendovan u oktobru 2022. jer je uhapšen zbog vožnje sa isteklom dozvolom i zbog pušenja elektronske cigarete na klupi tokom meča Antverpen - Standard Lijež.

O nekadašnjem igraču Rome, Kaljarija i Intera, odnosno reprezentativcu Belgije zanimljivo je govorio Valter Sabatini, nekadašnji sportski direktor kluba iz Rima. 

"Iskreno, volim ga kao sina, ali on je prema sebi najveći zločinac. Ako stavite sedam, osam čaša piva ispred njega isprazniće ih sve. Jednu po jednu. Život je za njega igra, ali duboko u sebi on je dobar čovek. On je ekscentrik, ludak, trebalo je da ga saigrači razumeju i da mu više pomognu. Neki su bili ljubomorni, zavidni, jer je Rađa oduvek imao sve što je želeo, a na terenu je, uprkos svemu tome, bio vrhunski igrač “, rekao je Valter Sabatini, bivši sportski direktor Rome za "Gazeta delo Sport".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()