Rasizam ne jenjava u fudbalu: Real Madrid podneo tužbu zbog prozivanja Vinicijusa

Na dve lokacije u Španiji Brazilac je bio meta

15.03.2024. 15:25
  • Podeli:
Vinicijus Junior-658ec4a0af1cf.webp Foto: Profimedia

Fudbalski klub Real Madrid podneo je tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasnih uvreda na račun Vinisijusa Žuniora u blizini Olimpijskog stadiona Monžuik u Barseloni i stadiona Atletiko Madrida pre utakmica Barselona - Napoli i Atletiko - Inter u Ligi šampiona.

U saopštenju kluba se navodi da se od Tužilaštva zahteva da od snaga bezbednosti traži postojeće snimke na obe lokacije kako bi se identifikovali oni koji su vređali Brazilca.

"Real osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje koji su se, nažalost, više puta dešavali protiv našeg igrača Vinisijusa Žuniora. Naš klub će nastaviti da radi na odbrani vrednosti fudbala i sporta, i ostaće čvrst u borbi za nultu toleranciju pred ovakvim odvratnim epizodama kakve se dešavaju u poslednje vreme", navodi se u saopštenju.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()