Reprezentacija Srbije u fudbalu dobila novog selektora: Ugovor će biti potpisan do 2026. godine

Potpis najkasnije do polaska na prijateljsku utakmicu u Rusiji

14.03.2024. 12:14
  • Podeli:
fudbalska reprezentacija srbije orlovi fss trening-65244f8570d6e.webp Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije je rešio pitanje šefa struke, pošto je prema informaciji "Informera", Dragan Stojković Piksi novi-stari selektor Srbije i vodiće reprezentaciju tokom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, kao i u periodu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u SAD i Kanadi. Pregovori su, navodno, u završnoj fazi, a ugovor će biti potpisan do 2026. godine.

Kako pomenuti list piše, čelnici FS Srbije su rešili da prekinu bile kakve spekulacije, žele da ohrabre tim pred EURO ovim potezom i pokažu da stoje iza Piksija. Posle obezbeđenog Evropskog prvenstva je Stojković u nekoliko navrata govorio kako ima šest meseci ugovora i da je situacija otvorena, kako o nastavku saradnje, tako i promeni sredine.

Kako prenosi isti list, pregovori čelnika FSS i Dragana Stojkovića Piksija su u završnoj fazi, čeka se samo na potpis, koji će se dogoditi najkasnije do polaska nacionalnog tima na prijateljsku utakmicu u Rusiji. Utakmica u Moskvi je na programu 21. marta, a četiri dana kasnije, "Orlovi" putuju na Kipar.

Legendarni srpski fudbaler je selektor nacionalnog tima zvanično postao 3. marta 2021, kada je potpisao ugovor na tri godine, odnosno zaključno sa ciklusom Evropskog prvenstva. 

Iskusni stručnjak imao je dva uspešna, ali potpuno različita kvalifikaciona ciklusa. U Katar je Srbija otišla kao prva iz grupe u kojoj je bila Portugalija. Izborena je i A divizija Lige nacija, ali je potom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bilo pravo mučenje, plasman - ali dva poraza od Mađarske i dva remija sa Bugarskom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()