Rišarlison o rasistima: Svašta su radili, ali nikada neće zaustaviti one koji su rođeni da budu veliki

Vinisijus nije sam, poručio je Mbape

22.05.2023. 12:06
  • Podeli:
Ričarlson1 -1664369387016.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Igrač Real Madrida Vinisijus Žunior nikada nije ćutao na rasističke ispade u fudbalu, a što se češće oni dešavaju i mladi Brazilac je sve glasniji. Ovih dana ne stišava se bura oko ponašanja navijača Valensije, koji su vređali Žuniora.

Ovog puta Vinisijus je dobio podršku od mnogih poznatih ličnosti iz sveta fudbala poput Rija Ferdinanda, Ronalda, Karvahala, Militao, kao i od saigrača iz reprezentacije Brazila, igrača Totenhema Rišarlisona. On je na Tviteru prokomentarisao dešavanja iz La Lige:

"Uvek rade sve kako bi zaustavili tamnopute ljude u dosezanju vrha. Porobljavali su, marginalizovali i ubijali. Ali nikada neće zaustaviti one koji su rođeni da budu veliki. Istorija zaboravlja pacove i prati ko se borio protiv zlih ljudi. Uvek zajedno".

Na svom nalogu reči podrške Vinisijusu uputio je i fudbaler Paris Sen Žermena Kilijan Mbape.

"Nisi sam. S tobom smo i podržavamo te", napisao je Francuz.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()