Robin Kin ponovo sa svojim timom: Rat ih rastavio, pa u Poljskoj sastavio

Sudbina je namestila da o plasmanu dalje odlučuje meč ukrajinskog i izraelskog tima

09.11.2023. 15:52
  • Podeli:
Robin Kin-654cef86dec5a.webp Foto: Profimedia

Borbe se vode na dva fronta u Evropi, a fudbal odoleva tim ratovima i klubovi iz zavađenih država se snalaze kako da funkcionišu. U 4. kolu Lige konferencija, sudbina je htela, da se u četvrtak od 21:00 na neutralnom terenu u Poljskoj sastanu ukrajinska Zorja i izraelski Makabi iz Tel Aviva.

Zorja je izbegla iz Luganska, grada na samom istoku Ukrajine koji su Rusi osvojili u proleće 2022. godine, i novo utočište našla u Poljskoj. 

Makabi je ponos Izraela, države koja je od nedavno u sukobu sa Palestinom. Trener ekipe iz Tel Aviva Robin Kin je prvog dana ratnih sukoba napustio državu u kojoj je zaposlen, vratio se u rodnu Irsku i od tada treninge vodi preko video pozivom. Ovo je prvi put, posle mesec dana, da se sreo sa ekipom jer se utakmica igra u sigurnoj Poljskoj.

Ovaj duel ima veliki značaj za obe ekipe jer od ishoda ovog meča zavisi ko će u eliminacionu fazu Lige konferencija. 

Zahavi se osvrnuo na rat u Izraelu

"Naravno da su okolnosti teške, ali sada kada smo se konačno okupili osećaj je kao pre nekoliko nedelja. To samo pokazuje koliko je ovaj tim jak kao kolektiv, veliko mi je zadovoljstvo što sam deo ove ekipe. Zasad smo imali dobru nedelju, jedva čekamo da utakmica počne. Naravno da sam prethodnih nedelja bio u čestom kontaktu sa igračima. Trenirali su vredno, svako od njih je u dobroj formi. Raspoloženje u prethodnih nekoliko dana je na visokom nivou“, raportira Kin iz Poljske.

Kapiten Makabija Erin Zahavi osvrnuo se na dešavanja u Gazi.

"Uvek o fudbalu pričamo u ratnim terminima, kada kažemo da idemo u bitku da pobedimo. Međutim, sada je pravi rat u Izraelu. Mi smo tamo ostavili porodice, ljude koje volimo. Naši vojnici se tamo bore", istakao je Zahavi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()