Ronaldo bi mogao da napravi presedan u fudbalu: Mitrović bi, samo, mogao da ga spreči

Luis Suarez u perspektivi ima šansu da se izjednači sa Portugalcem

01.04.2024. 15:46
  • Podeli:
Kristijano Ronaldo-6602a4c4489c0.webp Foto: AP Photo/Vahid Salemi/Tanjug

Kristijano Ronaldo bi mogao da postane prvi igrač koji je bio najbolji strelac prvenstva u četiri različite zemlje, što nikome nikada nije uspelo u karijeri.

Al Nasr, za koji Portugalac igra, nije u dobrom zaletu ove sezone, ali napadač jeste. Ronaldo je prvi na listi strelaca u Saudijskoj Arabiji i ne prestaje da trese mreže protivnika. On ima 33 gola i 11 asistencija na 34 odigrane utakmice u svim takmičenjima. Jedini koji mu je za petama jeste Aleksandar Mitrović iz ekipe Al Hilala, kojoj mnogo bolje ide u prvenstvu. Međutim, srpski napadač se povredio kada je na kontu imao 22 gola, što je četiri manje od Ronalda u šampionatu, i ne zna se koliko će odsustvovati.

Ronaldo je sa golovima ove sezone postao najbolji strelca u istoriji fudbala (882 golova).

Portugalac je već oborio još jedan sličan rekord: on je jedini igrač u istoriji koji je proglašen za najboljeg strelca tri od pet velikih evropskih liga (Liga petice). Osvojio je titulu Zlatne kopačke Premijer lige 2007-08 (31 gol), Pičičija La Lige 2010-11 (40), 2013-14 (31) i 2014-15 (48) i Capocannoniere  Serije A u sezoni 2020-21 (29).

Jedina pretnja u ovoj "trci" jeste Luis Suarez, Paragvajac koji vodi na list najboljih strelaca u šampionatima tri države: Eredivisie (2009-10), Premijer liga (2013-14) i La Lige (2015-16). Mogao bi da postane najefikasniji u MLS, jer je ove sezone stigao u Inter iz Majamija. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()