Pala najteža odluka: Rusija istupa iz UEFA

Evropska kuća fudbala protivi se odluci Rusije da se priključi Azijskom savezu

24.12.2022. 14:15
  • Podeli:
Logo Lige šampiona foto UEFA.jpg Foto: UEFA

Fudbalski savez Rusije će u utorak zvanično istupiti iz UEFA-e i pristupiti Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, izjavio je predsednik FSR Aleksandar Đukov, a prenosi Sportklub.

Ruskim klubovima i reprezentaciji zabranjeno je igranje u takmičenjima pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, zbog sankcija pod kojima je Rusija od početka rata u Ukrajini. 

„Ova će odluka sigurno uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih 10 godina. Počeli smo da razgovaramo o tome, ali smo se složili da prvo moramo da analiziramo sve moguće scenarije i njihove posledice", rekao je Đukov.

"Dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama“, izjavio je Đukov. 

Međutim, sasvim druge informacije stižu iz Evropske fudbalske unije.

"Evropska fudbalska unija bez obzira na sadašnju situaciju, ne želi da Rusija povuče svoje članstvo iz organizacije. UEFA je spremna za varijantu, čim to geopolitička situacija dozvoli, da ponovo integriše ruski fudbal u svoje okrilje. Za UEFA bi bio ozbiljan udarac ako bi se Rusija povukla", piše portal Čempionat, a na osnovu svojih izvora iz Niona. 

Sada je definitivno jasno da će se odluka prelomiti 27. decembra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()