Sa Pinto vratio srpskim novinarima: Sada nemate pitanja za mene?

Ko potcenjuje kiparski fudbal nije u pravu, kaže Portugalac posle pobede nad Vojvodinom

04.08.2023. 10:23
  • Podeli:
Rikardo sa Pinto-64ccb56c67001.webp Foto: Nenad Mihjlović/Tanjug

APOEL je izbacio Vojvodinu iz trke ka glavnom žrebu Lige konferencija. Revanš u Novom Sadu nije prošao slavno za srpski klub, baš kao ni prvi meč kvalifikacija. 

Kiprane sa kupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde - Rikardo sa Pinto. Posle pobede od 2:1 Portugalac je, pri prvom susretu sa srpskim novinarima, imao zanimljivu opsaku, imao je nameru da im ne ostane dužan: 

"Vidim da mi sad novinari iz Srbije ne postavljaju pitanja. Pisali ste o mom porazu od Vojvodine dok sam vodio Crvenu zvezdu, ali ste zaboravili činjenicu da je tada u prvoj postavi bilo svih jedanaest igrača od 17 i 18 godina", prisetio se trener APOEL-a i očekivano naleteo na tišinu.

Pinto se osvrnuo i na upravo završenu utakmicu sa Vojvodinom. Bio je zadovoljan. 

"U prvom poluvremenu nismo ušli kao što sam očekivao. Verovali smo da možemo da igramo bolje od toga. U tom delu nismo bili dovoljno agresivni u duelima, niti smo pratili naš plan igre. Protivnik je izgledao bolje", kaže Portugalac i dodaje:

"U svlačionici sam rekao igračima da moramo da popravimo neke stvari. U nastavku smo bili mnogo bolji, napravili smo korekcije i u defanzivi i ofanzivi. Bili smo ofanzivniji, brži, mobilniji, agresivniji. Postigli smo gol i posle toga dobro zatvorili meč. Nismo rizikovali, niti smo protivniku dali neke šanse i rezultat je, po mom mišljenju, realan. Kreirali smo u nastavku dosta šansi i uradili što je trebalo, a u prvom ne. Ne smemo da se opuštamo nijednog trenutka i uvek moramo da kontrolišemo situaciju na terenu".

Portugalski trener je istakao da kiparski fudbal ne bi trebalo potcenjivati.

"Na Kipru je mnogo kvalitetnih timova i onaj koji potecnjuje kiparski fudbal, nije u pravu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()