Santoš otvorio dušu: Ne razgovaram sa Ronaldom

To sve nema veze sa utakmicom sa Švajcarskom, kaže bivši selektor Portugala

09.11.2023. 12:13
  • Podeli:
Fernando Santoš-654cb9431fdf4.webp Foto: AP Photo/Franc Zhurda, File/Tanjug

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš , danas aktuelni selektor Poljske, otvorio je dušu i otkrio da od Svetskog prvenstva u Kataru ne razgovara sa Kristijanom Ronaldom.

Jedan od najboljih fudbalera sveta naljutio se na Santoša koji je ga je, kao kapitena, ostavio na klupi na meču osmine finala Mundijala protiv Švajcarske. 

Gonkalo Ramos je dobio prednost u odnosu na kapitena i na toj utakmici dao tri gola, što je odvelo Portugal u četvrtfinale takmičenja. Taj het-trik mu je obezbedio mesto u prvom timu i na meču sa Marokom, u koji je Ronaldo ušao tek u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da spreči eliminaciju sa Svetskog prvenstva.

"Ronaldo i ja ne razgovaramo. To je jedna duža priča, ne znam tačno od kog dana to traje. Ali znam da nismo pričali od kada smo se vratili iz Katara", rekao je Santoš.

Santoš je odmah nakon Svetskog prvenstva dobio otkaz na mestu selektora Portugala.

"To sve nema veze sa utakmicom sa Švajcarskom. Imao sam jaku vezu sa Kristijanom i to ne samo poslovnu. Sreli smo se prvi put u Sportingu kada je imao 19 godina. Ta veza je jačala, a ja sam postao selektor pošto je on pozvan u reprezentaciju. Bili smo kao otac i sin ili kao stariji i mlađi brat. Napravio sam potez za koji sam smatrao da je dobar i strateški važan u tom trenutku. Morate to da razumete“, naglasio je Santoš.

Trener veruje u pomirenje

Iskusni portugalski trener podsetio je da je Ronaldo imao vrlo tešku 2022. godinu.

"Njegova 2022. godina nije bila najbolja. Da, rekao sam da je najbolji na svetu, ali je imao očajnih, užasnih šest meseci. Imao je porodičnu tragediju, a to je uticalo na njega i na sportskom planu. Nije prošao pripreme, nije igrao dva meseca. Onda se vratio u Mančester gde ga uopšte nisu koristili. Fizički je i dalje bio na top nivou, a ja ga poznajem bolje nego iko. Međutim, bio je na niskom nivou kada je igra u pitanju", istakao je bivši selektor Portugalije.

Santoš je, na kraju razgovora, naveo da veruje da će jednog dana sve da izgladi sa Ronaldom.

"Verujem da ćemo Kristijano i ja jednog dana da se ispričamo. Nemam za čim da žalim, znam da su ga neke stvari možda povredile. Možda je i danas ljut zbog toga. Nadam se da nije, da će sve to da se promeni. Strpljiv sam, siguran sam da će to da se dogodi", rekao je Santoš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()