Saradnja kratko trajala: Hadžibegić nije više selektor BiH

U odličnoj atmosferi u Zenici "pao" je Island rezultatom 3:0, a očekivanja su tu još više porasla

23.06.2023. 11:03
  • Podeli:
faruk hadzibegic anadolija-64771d3e1b1ef.webp Foto: Anadolija

Faruk Hadžibegić nije više selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Povod za ovu odluku prolazi se u vezanim neuspesima na utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, saznaje portal Klix.ba.

Posle tri vezana poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u kojima BiH nije postigla nijedan gol, Hadžibegić više neće voditi Zmajeve i odluku o tome doneo je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u dogovoru sa selektorom.

Dogovoren je sporazumni raskid saradnje, nakon svega četiri utakmice koje je Hadžibegić proveo na klupi nacionalnog tima.

Hadžibegić je A tim BiH preuzeo početkom 2023. godine, kada je nasledio Ivajla Peteva. Očekivanja su bila velika, ali rezultata nema ni na vidiku. 

Impresivan je bio njegov debi na klupi Zmajeva. U odličnoj atmosferi u Zenici "pao" je Island rezultatom 3:0, a očekivanja su još više porasla.

Međutim, ubrzo je stigla realnost,kako pišu pomalo razočarani mediji u Bosni i Hercegovini. Težak poraz od Slovačke, očekivan izgubljeni meč od Portugala, a onda i fijasko protiv Luksemburga u Zenici značili su da je kraj jednog angažmana.

Javnost i navijači pozvali su na smenu selektora Hadžibegića, a na tribinama stadiona "Bilino polje" u Zenici odjekivalo je "Faruk, odlazi". To se na kraju i dogodil.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()