Selektor Portugala utajio 4,64 miliona evra poreza

Platu koju mu je isplaćivao fudbalski savez Santos je primao preko firme Femacosa, koju je sam osnovao, pa je tako plaćao manji porez

11.10.2022. 10:34
  • Podeli:
Fernando Santos-profimedia-1665473238339.webp Foto: Profimedia

Portugalski mediji javljaju da je selektor fudbalske reprezentacije te zemlje Fernando Santos osuđen zbog utaje poreza. List Sabado piše da je sud presudio u korist poreske uprave, kao i da je u ovaj finansijski skandal umešan i Fudbalski savez Portugala.

Naime, Santos je platu koju mu je isplaćivao savez primao preko firme Femacosa, koju je sam osnovao, i tako plaćao manji porez. Zbog toga sada mora da nadoknadi štetu državi od čak – 4.64 miliona evra.

Sam Santos tvrdi da nikada ništa nije krio od portugalske poreske uprave, kao i da je vlasnik kompanije postao pre nego što je postao selektor Portugal. On smatra da sve radi legalno, ali da će se ipak držati sudske presude i platiti porez.

Fernando Santos vodi reprezentaciju Portugala od 2014. godine, a 2016. je sa njom osvojio titulu prvaka Evrope u Francuskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()