Sjajna igra Zvezdinog rivala: Fudbaleri Štutgarta deklasirali Borusiju iz Dortmunda

Štutgart sad ima 7 bodova i šesti je na tabeli, a sedam bodova posle prvog poraza u sezoni ima i Borusija koja je sad osma

22.09.2024. 19:47
  • Podeli:
stutgart profimedia-66f057b05090d.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Štutgarta, rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona, deklasirali su kao domaćini Borusiju iz Dortmunda rezultatom 5:1 u meču 4. kola nemačke Bundeslige.

Domaćin je pred svih 60 hiljada navijača na rasprodatih MHP Areni poveo već u 4. minutu, posle prvog ozbiljnog napada. Maksimilijan Mitelštat je uposlio Deniza Undava, a najboljem strelcu "švaba" nije bilo teško da iskosa sa desetak metara pošalje loptu u mrežu i stigne do drugog gola u Bundesligi a četvrtog ukupno u sezoni.

U 21. minutu Štutgart je duplirao prednost. Levi bek Mitelštat je odlično centrirao, a Ermedin Demirović udarcem glavom sa desetak metara matirao nemoćnog golmana gostiju Gregora Kobela. Švajcarski golman je zatim u dva navrata sprečio napadače Štutgarta da postignu treći gol.

Sve dileme oko pobednika rešio je Enco Milo u 62. minutu. Francuski vezista je posle kornera ostao sam na drugoj stativi i lako sa peterca poslao loptu u mrežu.

Počasni gol gosti su dali u 75. minutu, doskorašnji član Štutgarta Serhu Girasi je bio strelac, a rezervista Džejmi Gitens asistent. Girasi iz poštovanja prema bivšem klubu nije proslavio gol.

Milo je odličnu partiju krunisao sa još dve asistencije. Prvo u 80. minutu, kad je sjajno prošao po strani i asistirao El Bilalu Tureu, a rezervista je lako poslao loptu u mrežu. Zatim je Milo u 90. minutu posle kontranapada odlično dodao do Undava koji je uleteo u šesnaesterac i lako matirao Kobela drugi put na utakmici.

Navijači domaće ekipe su svaki dodir Valdemara Antona sa loptom ispratili uvredama i zvižducima, očigledno reprezentativcu Nemačke nisu oprostili prelazak u rivalski klub. 

Štutgart sad ima 7 bodova i šesti je na tabeli, a sedam bodova posle prvog poraza u sezoni ima i Borusija koja je sad osma.

Štutgart će gostovati Crvenoj zvezdi u petom kolu Lige šampiona, 27. novembra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()