Skandal na nižerazrednoj utakmici u Hrvatskoj: Dečak pogođen raketom, navijaču povređena šaka

Apelujemo na sve navijače da razmisle o posledicama svojih postupaka, stav je kluba domaćina

26.11.2023. 15:06
  • Podeli:
1700985819-nk-belisce-900x444 Cropped-656305a109503.webp Foto: Facebook/NK Belišče

Huligani naročito divljaju i na utakmicama nižih rangova. Poslednje nemile scene viđene su u 15. kolu trećeg ranga hrvatskog fudbala na utakmici na kojoj su fudbaleri Belščića ugostili ekipu Dugo selo.

Navijači Belišća, okupljeni oko terena su popalili pirotehnička srdstva i napravili haos u kom su se i sami pogubili. Naime, jedna bačena raketa je pogodila dečaka koji je skupljao lopte.

Njihov užasan i nespretan čin objavio je klub, a srećom, dečak nije prošao s teškim povredama.

Jedan pripadnik Barabera, grupe navijača Belišća, teško je povredio šaku, verovatno nespretnošću kod korištenja pirotehnike, javlja Gol.hr.

Saopštenje kluba 

”Ova utakmica, nažalost je postala poprište opasnosti zbog nepromišljene upotrebe pirotehnike od strane nekih navijača. Želimo izraziti duboko žaljenje zbog povreda koje su izašle iz ovog incidenta.

Posebno smo pogođeni vidljivom uznemirenošću i strahom skupljača lopti, koji bi trebalo da uživa u ljubavi prema igri. Nažalost, udarac rakete u glavu ostavio ga je vidno uplašenog i uplakanog, a na svu se sreću nije suočio sa ozbiljnijom povredom. Takođe, šaljemo i iskrenu podršku povređenom navijaču Barabera koji je pretrpeo tešku povredu šake.

Ovim putem apelujemo na sve navijače da razmisle o posledicama svojih postupaka i odgovorno se ponašaju na sportskim događanjima. Pirotehnika nije igra, već ozbiljna pretnja sigurnosti svih prisutnih.

Neka ovaj incident služi kao podsetnik da je sigurnost uvek na prvom mestu. Želimo da sportski duh prevlada, pa se nadamo da će se ovakvi događaji ubuduće izbeći”, objavio je klub.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()