Skandal Roberto D'Aversa nije prošao bez posledica: Čelnici Lećea uručili otkaz treneru

Incident se dogodio posle okončanja meča

11.03.2024. 13:03
  • Podeli:
Trener Leća Roberto D Aversa Fabrizio CorradettiLaPresse via AP, File_tanjug-65eee4c3e7a9d.webp Foto: Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP, File/Tanjug

Italijanski trener Roberto D'Aversa dobio je otkaz sa mesta trenera Lećea, posle skandala i udaranja igrača Verone Tomasa Anrija

"Posle događaja koji su se desili na kraju utakmice Leće - Verona, klub saopštava da je razrešio dužnosti trenera D'Aversu. Hvala treneru i njegovom osoblju na obavljenom poslu", navedeno je u kratkom saopštenju objavljenom na sajtu kluba sa stadiona "Via del mare".

Incident se desio po okončanju utakmice 28. kola Serije A između Lećea i Verona koji je završen pobedom gostiju 0:1, a jedini gol dao je Mihael Folorunšo u 17. minutu. 

Skandalu koji je trenera D'Aversa koštao posla prethodila je svađa Anrija i defanzivca Marina Pongračića. Italijanski trener je nedugo zatim glavom udario Francuza.

Za Veronu je do 76. minuta igrao Darko Lazović koji je tada mesto ustupio Stefanu Mitroviću. Sve vreme za domaćina je igrao još jedan bivši igrač Crvene zvezde, Nikola Krstović.

Ime novog trenera klub će objaviti kasnije danas ili sutra, preneli su dobro obavešteni italijanski mediji "La Republika" i "Gazeta delo Sport".

Leće je sa 25 bodova iz 28 utakmica 15. na tabeli sa samo poenom više od Frozinonea, koji je prvi "ispod crte", odnosno na vrhu liste ispadanja.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()