Slabo izdanje Reala u SAD: Modrić neprepoznatljivo loš, Belingham nevidiljiv

Mbape nije potreban Realu kao luksuz, nego kao preka potreba, smatra komentator "Marke"

03.08.2023. 11:54
  • Podeli:
Džud Belingam_Petr David Josek AP Tanjug-638d04a707fd6.webp Foto: Petr David Josek / AP / Tanjug

Izuzetno loše su fudbaleri Real Madrida završili pripremnu turneju po Americi. Nakon pobeda nad Milanom (3:2) i Mančester junajtedom (2:0) izgubio je od Barselone (0:3) i Juventusa (1:3). 

Španska "Marka" piše da je poraz od italijanskog velikana istaknuo niz ozbiljnih mana novog Reala. I to samo sedam dana pre početka prvenstva, na jednom od najtežih gostovanja, u Bilbau.

"Prva briga, i ona koja najviše zabrinjava od svih, je neprimetnost Džuda Belinghama. Nakon što je briljirao u prve dve američke utakmice, najskuplji igrač Reala u istoriji, nije se vidio u naredne dve. To je pogubno za Real jer Anćeloti igru nove ekipe zasnivati na veznom igraču koji je ovog leta kupljen od Dortmunda za 130 miliona evra.

Belingam je potpuno nevidljiv jer mu ne leže mesto i uloga u ekipi koje mu je namenio Anćeloti. I to u smislu da je Belingham, naviknut da igra s loptom, u Realu prisilen da ide po loptu duboko u polovinu svoje ekipe. U novom novom timu mu je ne serviraju ostali vezni igračii, kao što je to do sada bio slučaj. U Realu se Belingham za nju mora da se izbori."

Španci kao primer za to ističu veliki kiks Luke Modrića, nakon kog je Juventus dao prvi gol. 

"Nepojmljivo je, za plakati, ono što je već u 50. sekundi izveo Luka Modrić. Nakon što je Juventus prvi put prešao centar, Modrić je u opasnoj zoni pokušao proigrati Vinija efektno, petom iz prve. Međutim, njegov pokušaj završio je golom Juventusa. Neverovatno da je tako kiksnuo Modrić, pa barem on ne izvodi tako nešto."

"Marka" po pozitivnom ističe samo dva Realova igrača: Kamavingu, koji "sjajno vodi igru u sredini i jedni je siguran starter među veznim igračima za meč na San Mamesu", i Viniciusa, koji je "odlično postignutim golom nastavio gde je stao prošle sezone".

Konačno, napad. 

"Real je u četiri utakmice američke turneje primio čak osam, a postigao samo šest. Joselu, Brahim Diaz, Rodrigo, pa čak ni Vinicius, nisu klasični golgeteri. Zato Real mora da dovede Mbapea. Ne kao luksuz, nego preku potrebu."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()