Slobodan dan na EURO: Letnji festival srpskog folklora održan u Augsburgu

Srbi neguju tradiciju rodnog kraja

22.06.2024. 20:12
  • Podeli:
folklor euro Nemanja Jovanovic Tanjug-667713a664a1b.webp Foto: Nemanja Jovanović Tanjug

Festival srpskog folklora, uz učešće više stotina mladih iz nekoliko nemačkih gradova, održan je večeras u Augsburgu.

Ekipa Tanjuga koja izveštava sa Evropskog prvenstva u fudbalu iskoristila je slobodan dan na EURO i posetila festival, gde srpski iseljenici neguju tradiciju rodnog kraja.

Letnji festival tradicionalno organizuju dva Kulturno-umetnička društva iz Augsburga: Drina i Sveti Sava, a ove godine u programu pridružili su im se i gosti iz Srpskog centra iz Štutgarta i Srpskog kulturnog centra Vukovi iz Raštada.

Festival u Augsburgu održava se od 2012. godine, a članovi KUD Drina i Sveti Sava nastupaju i u Srbiji i Republici Srpskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()