Španski fudbal u novom skandalu: Hapšenje u fudbalskom savezu

Sumnjiva poslovanja sa Saudijskom Arabijom

20.03.2024. 14:23
  • Podeli:
mup policija hapšenje-643e99bb6d93a.webp Foto: MUP RS

Španska policija uhapsila je najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu istrage o korupciji i pranju novca, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je policija ušla u kancelarije RFEF u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Saveza Luisa Rubijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima.

Izvor blizak AP je naveo da se Rubijales trenutno nalazi van zemlje.

Policija je pokrenula istragu o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF i Saudijske Arabije da Superkup Španije bude odigran u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

AP navodi da je kancelarija španskog državnog tužilaštva saopštila da je pretreseno ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Rubijales je u septembru prošle godine podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal, jer je reprezentativku Španije Dženi Ermoso bez njenog pristanka poljubio u usta na pobedničkom postolju tokom ceremonije dodele trofeja na Svetskom prvenstvu u Sidneju na kome je Španija osvojila titulu.

Rubijales je tokom mandata na čelu RFEF promenio format Superkupa 2020. godine. On je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po sezoni.

 

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()