Stojković kreće u pripreme tima za EURO: Vlahović preskače prve mečeve

Srbija igra protiv Rusije i Kipra

18.03.2024. 13:21
  • Podeli:
Dragan Stojković-6523dde868061.webp Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da je dogovorio produžetak saradnje sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i dodao da će uskoro i zvanično potpisati ugovor do jula 2026. godine.

"Prošle nedelje smo razgovarali, pregovarali i dogovorili. Ja želim kontinuitet u radu, sve drugo je čista formalnost. Srbija je uvek bila na prvom mestu. Drago mi je da smo pronašli zajednički jezik da nastavimo da se borimo i da postižemo dobre rezultate kakvi su bili u minulom periodu. Reprezentacija Srbije je uvek bila moja prva opcija kad je u pitanju moja trenerska budućnost", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Odmah se selektor posvetio tememam vezanim za tim Srbije. Napadač Juventusa Dušan Vlahović zbog povrede leđa propustiti prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom.

"Vlahović ima strahovite bolove u leđima. Razgovarali smo i juče i danas. Cele nedelje je bio pod terapijama i lekovima. Nekako su ga spremili da odigra utakmicu protiv Đenove. Hteo je da dođe na pregled, ali verujem igračima. Nema potrebe da ga maltretiramo. Bolje da ga bole sada leđa nego u junu", rekao je Stojković.

Selektor Srbije je izjavio da je Matija Nastasić otkazao nastup u reprezentaciji iz privatnih razloga.

"Po objavljivanju spiska se zahvalio i rekao da ne može da dođe. Ja to potpuno razumem", rekao je Stojković.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi uoči prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom. Srbija će 21. marta odigrati prijateljski meč sa Rusijom u Moskvi, a Orlovi će se četiri dana kasnije sastati sa Kiprom u Larnaki.

"U ovom prozoru imamo dve jako važne utakmice. Radujemo se tome, bolje nego da sada lupamo glavu u nekom baražu. Izbor igrača ovog puta je takak kakav je. Znate da ima dosta igrača koji su se mučili ili se muče sa povredama. Nemanja Gudelj je počeo juče maltene da igra. Kosta Nedeljković je trebalo da bude tu. Niti znam da li gde je, niti igra. Ivan Ilić se povredio, Mihailo Ristić takođe, Marko Grujić i Nemanja Radonjić imaju nedovoljnu minutažu. Želim da vidi", naveo je selektor Srbije.

Selektor Srbije je rekao da je spisak drugačiji nego ranije, jer su neki igrači povređeni, ili se vraćaju iz povrede, a neki imaju malu minutažu.

"Želim da vidim i neke nove igrače pred Evropsko prvenstvo i Ligu nacija koja počinje na jesen. Potpuno zaslužuju šansu da ih vidimo na delu. Srećan sam što je sa nama Saša Zdjelar koga vi znate, ali ja ne, jer nikada nije bio na spisku. Nije bilo potrebe da ih ponovo pozivam, jer treba neke druge opcije da proverim", dodao je Stojković.

On je pohvalio napadača Partizana Sameda Baždara.

"Počeo je da igra dobro, da postiže golove. Ovo je nagrada. Očekujem da debituje u ove dve utakmice. Na ozbiljnom radaru je Sremčević iz Zvezde iako ne igra. To ne umanjuje moje mišljenje o njemu. Imamo Gluščevića iz Kragujevca, Miladinovića iz Čukaričkog, Cvetkovića takođe. To su sve igrači na koje računamo za budućnost", istakao je selektor Srbije.

Stojković je rekao da je fudbaler Sparte Veljko Birmančević dobar igrač.

"Nije sporno da bude na širem spisku, ali je pitanje da li može da bude na užem. Radi se o dobrom igraču tu nema dileme. Da je mogao da bude na širem, ne znam šta to znači. Mogu i 50 igrača da stavim, nema potrebe za tim. Mislim da je debitovao protiv Katara, tako da su mi poznati njegovi kvaliteti. Što se Birmančevića tiče, samo treba da nastavi da igra dobro. Ja znam odlično sve igrače", naveo je Stojković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()