Stojković posle loše partije Srbije: Nisam video ništa pozitivno, crveni karton ubio meč

Gajić nije imao sreće, kaže selektor Srbije

21.03.2024. 21:23
  • Podeli:
Dragan Stojković Piksi-65fc972a223c8.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Reprezentacija Rusije se spremila za meč sa Srbijom kao da igra na velikom takmičnju, jer već dve godine retko ima priliku da igra sa jakim protivnicima. Odazvali su se svi pozvani fudbaleri, napunili stadion u Moskvi navijačima, a onda ih je u 19. minutu pogledala i sreća jer je Milan Gajić dobio crveni karton i Orlovi su morali da lete sa igračem manje... U narednih 70 minuta dali su pet golova, od koga je jedan poništen, i slavili sa 4:0 protiv Srbije koja ništa nije pokazala.  

Selektor Srbije Dragan Stojković nikako ne može da bude zadovolja.

"Rusija je sjajna ekipa. Mislim da je iskoristila svoje prednosti. A imali su prednost 70 minuta jer je odlučujući momenat utakmice bio crveni karton. Što se mene tiče, ja teško da mogu da nađem nešto pozitivno. Do 20. minuta mi smo igrali prilično dobro. Bio je ovo sjajan trening meč za Ruse, ali ne za nas", rekao je Stojković dok je sabirao utiske.

Upitan je selektor Srbije da li se slaže sa isključenjem Gajića.

"Pa, mi smo praktično sankcionisani dva puta u tom momentu, i crveni karton je pokazan i penal je dosuđen. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za mečeve ovog tipa. Šteta je što je onakva odluka doneta jer je ubijen meč na taj način. Zato su svi koji su došli na stadion mogli da vide samo rusku ekipu. Srpska više nije bila vidljiva".

Vođa Orlova je najavio promene:

"Mi se spremamo za Evropsko prvenstvo. Dobro je što smo izgubili ovde, a ne tamo. Nadam se da ćemo igrati drugačije u sledećim utakmicama. Biće, svakako, drugačija postava na terenu. A eto, imali smo i sada šanse. Šteta je što ih nismo iskoristili".

Osvrnuo se posebno na Milana Gajića:

"On nije imao sreće ovog puta. Da, napravio je grešku i to je uticalo na rezulat. Ali, verovatno bi i mnogi drugi igrači isto uradili na njegovom mestu. Kao što sam rekao, crveni karton je bio previše oštra kazna. Ne paničimo. Imamo uskoro prijateljski meč sa Kiprom, a onda još dve provereru u junu. Dovoljno je vremena da popravimo greške. Jedino mi je žao što nismo igrali 11 na 11", zaključio je Dragan Stojković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()