Stojković se suočava sa povredama: Ovi igrači neće nastupiti protiv Švajcarske

Meč Srbije i Švajcarske igra se od 20.45 u Leskovcu

07.10.2024. 11:15
  • Podeli:
piksi TANJUG NEMANJA JOVANOVIĆ-6703a1816b7a4.webp Foto: TANJUG NEMANJA JOVANOVIĆ

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da ima problema sa povredama igrača uoči mečeva sa Švajcarskom i Španijom u Ligi nacija.

Fudbaleri Srbije su danas u Staroj Pazovi počeli pripreme za predstojeća dva duela u Ligi nacija.

"Imamo kadrovskih problema, ali to je nešto što sve reprezentacije imaju, da su igrači povređeni, da se ne osećaju dobro, da otkazuju. Babić je bio na spisku, ali neće doći. Radi se o povredi medijalnog meniskusa desnog kolena, moguća je operacija. Klub to razmišlja ili da mu se da šansa da se oporavi u narednih mesec dana. U tom slučaju, da li neko misli da on treba da dođe ovde, kada imate medicinski izveštaj?", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je naveo i da će fudbaler Salcburga Petar Ratkov propustiti predstojeće duele.

"Ratkov ima povredu desne lože, procena je šest nedelja pauze, to smo dobili od Salcburga. Apsurdno je da maltretirate nekoga da dođe kako bi pokazao da je lojalan, a neće dva meseca biti sposoban da igra. Imamo Vanju Milinkovića Savića, zadobio je povredu desnog kolena i čini se da je u pitanju meniskus. On dolazi danas, pa ćemo u skladu sa dodatnim pregledima doneti odluku. Ali će doći, pa ćemo videti šta će biti... Malo je oštećenje meniskusa", dodao je selektor Srbije.

"Što se Ivana Ilića tiče, on dolazi, biće dodatne analize, uradiće se dodatni pregled, što mislim da je potpuno normalno. Upala je leve Ahilove tetive, igra pod injekcijama i oseća bolove u toj tetivi. Uradićemo danas dodatne preglede i videti u kakvom je stanju. Donećemo odluku na osnovu onoga što nam bude rekao medicinski tim", naveo je Stojković.

Mečeve sa Švajcarskom i Španijom će propustiti i Andrija Živković.

"Sinoć smo dobili vest u vezi Živkovića, koji je izašao sa utakmice, urađena je magnetna rezonanca i pre pola sata smo dobili izveštaj da ima bol u kolenu. To daje mogućnost da bude oslobođen ovog puta, iluzorno je tražiti od nekoga da bude na 100 odsto, nema potrebe da dolazi ovde na dodatne preglede, jer smo dobili izveštaj od njegovog kluba, a i doktor je pričao sa njim. Momak je izuzetno ozbiljan i profesionalan, rekao je da mu je teško da hoda, a zamislite da treba da trči. To su vesti koje moramo da prihvatimo onakve kakve jesu, nije lepo da čujete da su igrači povređeni. U slučaju da Vanja ne bude mogao, Marko Ilić je dobio dodatni poziv iz TSC-a, on će se priključiti. Danas ćemo znati situaciju sa Vanjom i Ivanom Ilićem", istakao je Stojković.

Fudbaleri Srbije će 12. oktobra u Leskovcu dočekati Švajcarsku u trećem kolu grupe A4 Lige nacija, dok će tri dana kasnije gostovati Španiji u Kordobi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()