Sud presudio Daniju Alvešu: Nema slobode za Brazilca

Brazlac je godinu dana već u zatvoru i to mu se računa

22.02.2024. 10:35
  • Podeli:
Dani Alveš-65d713fa10178.webp Foto: D.Zorrakino/Pool Photo via AP/Tanjug

Dani Alveš (40) je dočekao da čuje svoju kaznu - jedan od boljih fudbalera Brazila osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora zbog seksualnog napada na devojku u noćnom klubu.

Presudu je doneo Dvanaesti sud u Barseloni, koje čine tri sudije. Fudbaler je zajedno sa svojim advokatom Ines Gvardiolom, tužiteljkom Elisabet Himenez i optuženicom, Ester García, direktno čuo odluku suda. Suđenje je završeno 7. februara, nakon tri dugačke sesije, a 15 dana kasnije stigla je odluka sudija.

Alveš je optužen za seksualni napad na ženu u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Alves je uhapšen 20. januara 2023. godine u Barseloni, a potom je prebačen u istražni zatvor. Brazilski fudbaler je više puta podnosio zahteve da bude pušten uz kauciju, ali su svi odbijeni jer je sud smatrao da postoji opasnost od bekstva.

Alves je tokom karijere osvojio 42 titule, a igrao je za UNAM, Barselonu, Sao Paulo, Pari Sen Žermen, Juventus, Sevilju i Bahiju. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 126 utakmica i postigao je osam golova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()