Sud u Lozani potvrdio odluku FSS: Kolubara kriva, ali joj je ublažena kazna

FSS donosi konačnu odluku o sastavu Superlige za sledeću sezonu

21.07.2023. 10:33
  • Podeli:
Fk kolubara instagram-649041570b61d.webp Foto: Instagram/Printscreen/@fkkolubara.1919

Sportski sud u Lozani (CAS) potvrdio je odluku organa Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da je Kolubara nameštala utakmice, saopštio je FSS.

Organi CAS su preinačili kaznu FSS Kolubari sa minus devet na minus šest bodova, što nezvanično ostavlja klub iz Lazarevca u Superligi, ali konačna odluka biće doneta u petak u 14 časova na Izvršnom odboru FSS u Staroj Pazovi.

Kako je saopštio CAS, Kolubara se kažnjava sa oduzimanjem šest bodova, zbog utakmice sa Spartak Ždrepčevom krvi, odigranom 1. maja, što jasno potvrđuje odluku FSS da je klub iz Lazarevca učestvovao u nečasnim radnjama. Lazarevčani su od strane CAS oslobođeni odgovornosti za meč protiv Mladosti GAT, a sad sa oduzimanjem šest bodova za prošlu sezonu ostaju na mestu koje bi vodilo u baraž prošle sezone. 

Organi FSS će u 14 časova doneti konačnu odluku o "slučaju Kolubara" i sastavu Superlige za sledeću sezonu, koja je trebalo da počne sutra, ali je ranije start pomeren za sledeći vikend. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()