Švajcarska bez Šaćirija i Kobela u Novom Sadu

Selektor nacionalnog tima je odlučio da pozove zamenu za golmana, ali ne i zamenu za fudbalera Čikaga

20.03.2023. 08:50
  • Podeli:
Djerdan Šaćiri-641812fae77e1.webp Foto: Profimedia

Fudbalski savez Švajcarske saopštio je da Đerdan Šaćiri i Gregor Kobel zbog povreda neće igrati za nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Šaćiri ima problema sa povredom tetive, a selektor nacionalnog tima Murat Jakin je odlučio da ne pozove drugog igrača umesto fudbalera Čikaga. Umesto golmana Kobela u nacionalni tim Švajcarske je pozvan čuvar mreže Serveta Žeremi Frik.

Švajcarska će igrati 25. marta sa Belorusijom u Novom Sadu, a tri dana kasnije dočekaće Izrael u Ženevi. Evropska fudbalska unija (UEFA) donela je prošle godine odluku da Belorusija kao domaćin ne može da igra na svom terenu zbog rata u Ukrajini.

Švajcarska, Belorusija, Izrael, Rumunija, Andora i tzv. Kosovo se nalaze u grupi I kvalifikacija za EP 2024.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()