Svi igrači Real Madrida izašli na teren u dresovima sa brojem 20

Znak podrške saigraču

25.05.2023. 09:08
  • Podeli:
real  reuters-646ef8a9abb9d.webp Foto: Reuters

Real Madrid je u 36. kolu La Lige na svom stadionu savladao Rajo Valjekano rezultatom 2:1, a uoči utakmice svi igrači pojavili su se na travnjaku u dresovima sa brojem 20.

Time su poslali poruku podrške saigraču Vinisijusu Žunioru, Brazilcu koji nosi broj 20 i kog su u prošlom kolu rasistički vređali navijači Valensije.

Brazilac iste uvrede doživljava skoro na svim stadionima u Španiji i zbog toga preti odlaskom iz lige.

U njegovu odbranu nakon utakmice stao je trener Karlo Anćeloti, koji je istakao da je ovakva situacija neprihvatljiva i da španska liga ima problem s rasizmom:

"Vinisijus nije problem, Vinisijus je žrtva. Šta mislite, zašto je sudija prekinuo utakmicu? Zato što je javnost vikala Vinisijusu: Idiot? Ne. Sudija je prekinuo utakmicu jer je počeo protokol o rasizmu. Kada je Vinisijus dobio crveni, ceo stadion je počeo da peva 'majmune, majmune'. Jako sam tužan."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()