Tadić: Ako ikada budem trener, savetovao bih se sa Obradovićem

U životu, kada neko ostavi tako dobar utisak na vas, onda ka njemu idete, kaže novi fudbaler Fenerbahčea

01.08.2023. 13:10
  • Podeli:
Dusan Tadic-64c2298547887.webp Foto: FK Fenerbahče

Dušan Tadić dočekan je u Istanbulu kao mega zvezda. Kapiten Srbije, posle mnogo godina, napustio je Ajaks, ostavio Holanđanima kapitensku traku, i prešao u turski Fenerbahče

Sa osmehom na licu iskusni srpski internacionalac stigao je u klub koji je, ovo leto, pojačao i Edin Džeko i sa osmehom na licu počeo pripreme za novu sezonu. U razgovoru sa tamošnjim medijima govorio je na razne teme, a pratioce Fenera uvek zanima nečije mišljenje o legendarnom treneru koji je košarkaškom timu vratio ugled i doneo mu trofej Evrolige - Željku Obradoviću

Na pitanje da li se po dolasku u Fener možda čuo sa Obradovićem, Tadić je rekao:

"Nisam još pričao sa njim, ali ako vas zanima šta mislim o njemu - on je legenda. Trener sa najviše trofeja u Evropi. Postavio je veliki primer za sve. Radi svoj posao sa neverovatnom strašću i zna apsolutno sve. Ako odlučim da nekad postanem trener, voleo bih da sednem sa Obradovićem i razgovaram o tom poslu, da dobijem neki savet od njega. Jer, on je najveći u košarci. Pravi primer. I izuzetno bitan za moju zemlju. Bilo bi lepo kada bi se vratio u Fenerbahče. Voleo bih da odem na neku košarkašku utakmicu ovde, ako budem imao vremena. Tu su Gudurić i Bjelica od srpskih igrača“, ispričao je Dušan Tadić.

Dolazak u Fenerbahče

Otkrio je doskorašnji kapiten Ajaksa kako je došlo do njegovog transfera u Fenerbahče: 

"Proveo sam pet lepih godina u Ajaksu, bio sam kapiten. Doprineo sam dobrim rezultatima kluba golovima i asistencijama. Naravno, ništa od toga ne bih uspeo da tim nije bio dobar. Tek tada može da se iskaže pojedinačni kvalitet. Svideo mi se kakav je bio Fenerov prvi pristup ka meni. Prvo sam upoznao predsednika Alija Koča, pa sam se potom sastao sa ostalima. Govorili su mi o klubu, mada sam svakako znao da je Fener najveći u Turskoj, da ima sjajne navijače i bogatu istoriju. Imao sam dobar osećaj posle tih sastanaka. I tako to ide u životu, kada neko ostavi tako dobar utisak na vas, onda tamo idete. Objasnili su mi da imaju veliki projekat u klubu i verujem da ćemo ga ostvariti“.

Nije Fenerbahče jedini turski tim koji je želeo Tadića u svojim redovima. Duško Tošić je pokušao da ga ubedi da ode u Bešiktaš.

"Tošić i ja smo veliki prijatelji. On je igrao za Bešiktaš i probao je da me ubedi da pređem u taj klub. Ja sam uvek iskren prema svojim prijateljima i ispričao sam mu kako mi je Fener predstavio lep projekat. Poštujem sve klubove, međutim, dopala mi se ponuda Fenerbahčea“.

Za definitivan prelazak među žuto-plave pobrinuo se još jedan igrač – Edin Džeko.

"Džeko je imao jak uticaj na moj dolazak u Fener. On je sjajna ličnost i veliki fudbaler. Kada sam prvi put čuo da dolazi ovde, pomislio kako bi bilo dobro da igramo zajedno. Klub je transferima koje je napravio jasno pokazao kakvu budućnost želi da gradi. To što smo Džeko i ja došli ovde uticalo je i na dolaske drugih igrača posle nas", rekao je Tadić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()