Tadić o golmanima Srbije: Hvalio Petrovića, nije preskočio da pomene Svilara

Kapiten Srbije i mladi golman Čelsija mogli su da budu saigrači pre reprezentacije

17.03.2024. 13:09
  • Podeli:
Djordje Petrovic-65bfd571ed566.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung/Tanjug

Igrač Fenerbahčea i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić govorio je za engleske medije o brojnim temama, a jedna od njih je i bila pozicija golmana u nacionalnom timu pred Evropsko prvenstvo.

Tadića ne bi iznenadilo da Petrović dobije priliku protiv Engleske, Slovenije ili Danske sa kojima Orlovi igraju u grupi.

"Petrović je top kandidat da brani na Evropskom prvenstvu. Nalazi se u najužem izboru. Vanja Milinković Savić je odlično branio, ali Srbija ima nekoliko fantastičnih golmana. Tu su Đorđe Petorvić, Predrag Rajković, Mile Svilar…" rekao je Tadić za "Saut London pres".

Otkrio je iskusni fudbaler da je bilo mogućnosti da sa golmanom Čelsija bude klupski saigrači dok je bio u Ajaksu.

"Odmah sam na treningu video koliko je dobar golman. Vrlo brzo sam ocenio da je odličan momak i veliki profesionalac. Zbog svega navedenog, nisam bio iznenađen kad sam ga video da brani u Čelsiju, jer svojevremeno, dok sam bio u Ajaksu, razmatrao je sportski sektor da ga dovede", rekao je Tadić.

Veruje kapiten Orlova da povratak Sančeza u tim sa "Stamford birdža" neće uticati na Petrovića.

"Sećam se da su me tada pitali za njega. Bio je na listi svih najboljih evropskih klubova i nije slučajno što je sada prvi golman u Čelsiju. Verujem da i nakon Sančezovog povratka može da zadrži svoje mesto, jer kad golmani lepo iskoriste šansu, ne daju je nikom", objasnio je Tadić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()