Tadić obeležio turski derbi: Fenerbahče prekinuo prokletstvo koje traje od 2014. godine

Jedini gol za Bešiktaš postigao je Aleks Okslejd-Čemberlen

10.12.2023. 07:56
  • Podeli:
dušan tadić fk fenerbahče-65755f710ecad.webp Foto: FK Fenerbahče

Fudbaleri Fenerbahčea savladali su kao gosti Bešiktaš 3:1 u derbiju 15. kola šampionata Turske.

Strelci za Fenerbahče bili su Edin Džeko u 11, na asistenciju Dušana Tadića. Bila je to idealna lopta u pet metara, a tamo je ostao lakši deo posla za bivšeg golgetera Mančester sitija, Rome i Intera.

Usledio je brz odgovor domaćina i to iz penala kada je oboren Dženk Tosun. Precizan je bio još jedan momak koji je igrao u Premijer ligi Aleks Okslejd-Čemberlen. I tih 1:1 trajali su sve do 63. minuta kada je odgovornost preuzeo Tadić. Erik Bai se zaleteo i srušio Sebastijana Šimanskog, a sudija pokazao na penal.

Veliki pritisak je bio na Tadiću, ceo stadion mu je zviždao, ali je srpski as ostao smiren i doneo pobedu Feneru kojom ostaje na prvom mestu sa 40 poena, odnosno deobi sa Galatasarajem. Bešiktaš je ostao treći sa 26 bodova.

Utisak nije pokvario kada je u prvom minutu sudijske nadoknade imao još jedan penal. Ipak, drugi put nije uspeo da ga realizuje, jer ga je pročitao golman Mert Gunok, ali je bilo kakvu dramu rešio Šimanski u 96. minutu.

Ono što je zanimljivo je da je malo nedostajalo Tadiću da se letos preseli u crno-beli deo Istanbula, imao je ponudu Bešiktaša, ali je odlučio da promeni smer i ode u azijski deo tog grada.

Koliko dobar potez je napravio govori to što je stigao do već sedmog gola u prvenstvu, pored još šest asistencija, po čemu je statistički treći fudbaler lige. Ispred su samo Mauro Ikardi iz Galate sa 12+5 i saigrač Džeko sa 12+2.

Bila je ovo prva pobeda Fenerbahčea na terenu Bešiktaša još od 2014. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()