Talenat sa 'krova' oduševljava u Bundesligi: Ivezić za UNU o reprezentaciji, uzorima i Gudelju

Nekadašnji kapiten Voždovca preneo nam je iskustvo sa terena nemačkog Holštajn Kila

31.12.2023. 18:00
  • Podeli:
marko ivezić privatna arhiva-6586fb57b44a8.webp Foto: Privatna arhiva

U junu je kao bomba odjeknula vest u medijima da je dotadašnji kapiten fudbalskog kluba Voždovac Marko Ivezić potpisao ugovor sa nemačkim drugoligašem Holštajn Kilom.

Za beogradski klub odigrao je 71 utakmicu i postigao tri gola. Sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević izrazio je tada zadovoljstvo transferom i rekao da je Ivezić postavio standard i postao primer mladim igračima.

Iza Marka je sjajna polusezona u novom klubu, Holštajn Kil je prvi na tabeli, a on je postao stalni igrač u prvom timu. Za vreme zimske klupske pauze, izdvojio je vreme i za UNU sumirao utiske. 

Na početku nam je pričao o prvim impresijama iz novog kluba u 2. Bundes ligi i atmosferi u svlačionici.

"Atmosfera u klubu je odlična, veoma pozitivna. Prvo mesto na tabeli nam je veliki podstrek i veliki naboj adrenalina, da i u drugom delu sezone damo sve od sebe, da radimo kako treba i da sezonu završimo u vrhu tabele", ističe Ivezić.

Nezaobilazna tema bio je FK Voždovac, o kome Marko sa ponosom priča.

"Kad god sam u prilici posetim klub koji je zauvek moj klub, tu sam sazreo kao igrač, ali i kao čovek, i kad god sam na krovu osećanja su uvek posebna, jer me za taj klub vežu prelepe uspomene, tu sam stekao prijatelje za ceo život. Odlično igraju ove sezone i kad god mi obaveze dozvole gledam njihove utakmice. Kad su pobedili Zvezdu bio sam u Beogradu, gledao utakmicu na stadionu, bio uz njih i poslao im pozitivnu energiju sa tribina. Generalno pratim Superligu Srbije i naravno Zmajeve ove godine vidim u vrhu tabele, jer ovi momci to sigurno zaslužuju zajedno sa celim stručnim štabom", kaže Marko.

Tražili smo mu da uporedi nemački i srpski fudbal - razliku na terenu, tribinama, ali i uslovima igre. 

"Velika je razlika između naše lige i njihove, igra se mnogo brže, sa više presinga i aktivne igre. Uslovi ne mogu da se porede. Stadioni su odlični, svaki klub ima trening centre koji su bolji od većine terena u Srbiji gde se igraju utakmice. Uslovi su na nivou Bundeslige 1, a o publici da ne govorim, stadioni su uvek popunjeni do poslednjeg mesta", priča Ivezić sa oduševljenjem.

Otkrio nam je i kako provodi slobodno vreme.

"Stekao sam mnogo prijatelja, svi su me odlično prihvatili, a najviše vremena provodim sa saigračem iz Japana Šutom, živimo u istoj zgradi, sa još par njih se aktivno družim, izlazimo svi zajedno. Trude se da nas strance upoznaju sa kulturom i znamenitostima severa", kaže srpski fudbaler.

Foto: Privatna arhiva


Osvrnuli smo se naravno i na EURO 2024, na pitanje kakve su mu prognoze, kaže:

"Nije laka grupa, ali normalno je da na takvim takmičenjima imamo teške protivnike. Nadam se najboljem plasmanu naše reprezentacije i drago mi je, jer je prvenstvo u Nemačkoj."

Dotakao se Ivezić i svojih fudbalskih uzora.

"Ima dosta fudbalera koje volim i poštujem, ali uvek volim da izdvojim Nemanju Matića i Nemanju Vidića, jer oni svojim radom i ponašanjem zavređuju svaku pažnju i poštovanje, a vidim da ih veoma poštuju i cene i u Nemačkoj", otkriva Marko za UNU.

U prijateljskoj utakmici između Amerike i Srbije, odigranoj na njihovom terenu, među Piksijevim izabranicima našao se i Marko, a evo kakva ga sećanja vežu za taj meč:

"Iako je to bila prijateljska utakmica, velika želja svih nas je bila da pobedimo Ameriku. Utisci su savršeni. Velika mi je čast bila što sam debitovao za A selekciju, jer to je san svakog igrača i nadam se da ću opet imati priliku da predstavljam svoju zemlju", jasan je Ivezić.

Gudelj je karijeru počeo na istoj poziciji na kojoj igra ovaj mladi fudbaler, ali ga često u redovima Sevilje i u reprezentaciji stavljaju u ulogu štopera. Interesovalo nas je da li bi on u karijeri voleo da ostane na mestu zadnjeg veznog ili bi više voleo da, kao kolega, pokriva obe pozicije.

"Nemanja Gudelj je sjajan fudbaler, nas dvojicu vežu i hercegovački koreni, cenim ga i poštujem. Volim obe pozicije, prednost svakog igrača je da može da pokriva više pozicija, jer tako više može da doprinese klubu", kazao je Marko za UNU.

Dotakli smo se i Marka Stamenića, jer pokrivaju istu poziciju i generacijski su bliski, a naše pitanje je bilo da li je poput njega razmišljao da zaigra za crveno-bele.

"Ne razmišljam trenutno o klubovima u Srbiji, fokusiran sam na Nemačku, tek sam otišao, voleo bih da jedan period svoje karijere provedem tamo", odlučan je Ivezić.

Duh praznika svuda je oko nas, proslava Nove godine, Božića. Profesionalni sportisti malo drugačije provode ovo vreme, što ne pada svakome lako.

"Novogodišnje praznike ću provesti sa porodicom i bliskim osobama, a za božićne ću biti na pripremama u Španiji. U tim momentima mi naravno nedostaje porodica, kao i ja njima. Ne samo za praznike, već i u svakoj drugoj prilici, ali trudim se da kad god mogu dođem u Srbiju i oni često dođu kod mene, pa se trudimo da nadoknadimo izgubljeno", kaže Marko i dodaje:

"I poslovne i privatne želje su mi iste, zdravlje pre svega, da ne bude povreda i da bude još dosta pobeda, golova i dobrih utakmica", zaključuje Marko Ivezić, koji i gledaocima UNA TV želi sreću, zdravlje i sve najlepše u Novoj godini.

A mi njemu želimo isto - dobro zdravlje, golove, pobede i još mnogo transfer bombi u karijeri.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()