Terzić: Zvezda uplatila pet miliona evra za porez i izmirila sve obaveze prema državi

Terzić je istakao da su crveno-beli ove godine ostvarili rekordan prihod, pre svega od transfera igrača i UEFA bonusa

28.09.2024. 13:21
  • Podeli:
Zvezdan Terzić-64749e961aea9.webp Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza. Klub je time izmirio u celosti sve dospele obaveze prema državi, rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Ukupno od 2014. godine naš klub je u budžet Republike Srbije uplatio 47 miliona evra. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbeđena su pre svega prihodima iz inostranstva koji učestvuju u ukupnom finansiranju FK Crvena zvezda sa 83 odsto", istakao je Terzić.

Takođe, važno je napomenuti da je klub ove godine ostvario rekordan prihod, pre svega od transfera igrača i UEFA bonusa. Navedenim prihodima izmirene su sve obaveze za UEFA monitoring za koji je rok 15. oktobar, naveo je Terzić.

"FK Crvena zvezda ostaje posvećen urednom servisiranju obaveza prema državi, finansijskoj stabilnosti i paralelno investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba. Po našoj internoj proceni vrednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra", zaključio je Terzić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()