Težak poraz Srbije u Moskvi: Spektakl Rusije pred punim tribinama

Zaharijev nije dao gol, ali je uneo akcije u završnicu

21.03.2024. 19:57
  • Podeli:
Fudbaleri Rusije1-65fc830b891c7.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Tanjug

Pred punim tribinama stadiona "VTB" u Moskvi fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od domaćeg, nacionalnog tima Rusije sa 4:0 (2:0). Bila je ovo prva provera Orlova na putu ka Evropskom prvenstvu.

Dao je selektor Dragan Stojković šansu, od samog početka, većini igrača koji nisu česti starteri u A timu Srbije i koji imaju manje minutaže. Namera je bila da se uklope, razigraju, da ih "proveri" i da vidi kako funkcionišu timski i individualno na terenu. Na klupi su ostali najiskusniji.

Nije se mnogo toga videlo na ovom meču. 

Prvi "sporni" trenutak odigrao se u 19. minutu, kada je Milan Gajić u kaznenom prostoru, rukom, usporio napadača protivničkog tima, koji je korak dalje pao i šutnuo direktno u ruke srpskog golmana. Glavni sudija na meču je izvadio crveni karton i držao ga u ruci dok mu iz VAR sobe nije javljena provera. Konačna odluka je bila najstroža kazna - penal i isključenje.

Srbija je ostala sa igračem manje, a Rusija je posle izvedenog jedanaesterca Antona Mirančuka, koji Đorđe Petrović umalo nije odbranio, povela sa 1:0. Igrao se 22. minut.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Tanjug

Rusi su koristili svoju brojčanu prednost, što je umaralo igrače Srbije koje je predvodio kapiten Dušan Tadić... Pritisak se isplatio. Samo 10 minuta posle prvog gola pao je i drugi.

Posle slobodnog udarca, lopta je stigla u kazneni prostor gde su se pred golom Srbije nadskakivali Pavlović i Tjukavin, ali je lopta "legla" na stopalo Osipenka pred čijim šutom je Petrović bio nemoćan - 2:0.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Tanjug

Prvu šansu, u prvom poluvremenu, Srbija je imala u 40. minutu kada je Tadićev šut pronašao Luku Jovića, ali golman Rusije odbranio njegov pokušaj da zatrese mrežu. 

Već u sledećem napadu pokušao je Gaćinović makazicama da smanji razliku. Međutim, nije bio efikasan.

Otišlo se na predah, koji je Srbiji bio potrebniji nego domaćinu.

Drugo poluvreme za jačim timom

Po povratku na teren selektor Stojković je napravio izmene i uveo u igru Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandra Mitrovića, ali je Rusima bilo potrebno svega 10 minuta da treći put savladalu golmana Srbije. 

U 55. minutu bio je strelac Aleksej Mirančuk, koji je dao gol na asistenciju saigrača čija se kreacija odigrala pred golom Petrovića - 3:0.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Tanjug

Posle trećeg gola Filip Kostić je zamenio imenjaka Mladenovića, dok je Erhan Mašović ušao umesto Saše Zdjelara. 

Rusija je imala nekoliko šuteva u okvir gola, Zaharijev je bio najbliži da promeni rezultat. Rus je prvo u 82. minutu, jakim udarcem sa 15, 16 metara pogodio prečku, a u 88. je na isti način zatresao mrežu Srbije. Međutim, iz VAR sobe je stigao signal da je bio ofsajd, pa se radost navijača brzo utišala. 

U pvom minutu nadoknade vremena Sergejev je, na asistenciju raspoloženog Zaharijeva, stavio tačku na meč - 4:0. 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()