Trener Dinama očajan: Moji igrači nisu hteli da prime loptu

Nije bilo odgovora na njihovu agresiju, rekao je trener Jakirović

15.03.2024. 13:47
  • Podeli:
sergej_jakirović_pixsell 1-64a597fc47adf.webp Foto: Pixsell

Fudbaleri Dinama iz Zagreba završili su svoju evropsku priču za ovu sezonu, pošto su u revanš meču osmine finala Lige konferencija ubedljivo poraženi od PAOK-a - 5:1.

Trener hrvatske ekipe Sergej Jakirović nikako nije mogao da bude zadovolja. Naročito, što je rezultat 4:2 vodio u produžetke i produžio nadu, a oni su umesto gola napravili faul za penal. Ralizovao ga je u 88. minutu Andrija Živković.

"Podbacili smo u prvom poluvremenu. Bili smo mlaki u duel-igri, nismo mogli da zadržimo posed. Kad bismo ukrali loptu, čak smo imali par situacija, ali nismo ih završavali udarcem. Bili smo očajni u prekidima, to se mora priznati, vratili smo ih u život. Na poluvremenu smo rekli da nema predaje. Nije bilo odgovora na njihovu agresiju. Morali smo biti i jači nego u "Maksimiru". Možda smo i pali pod atmosferu. Iznenadilo me što prvi put moji igrači nisu hteli da prime loptu. Nismo pokazali hrabrost ni odvažnost u igri s loptom. Pritisak se povećavao. Prvi gol je jako jeftin, totalna neodgovornost. Kod trećeg smo bili šest na tri u našu korist. Ne možemo iz svoje kože", rekao je Jakirović.

Posle pobede od 2:0 u prvom susretu, Dinamo je u Solunu pri rezultatu 3:1 za domaći sastav postigao gol koji im je garantovao produžetke, ali su do kraja primili još dva pogotka posle čega se raspršila nada o plasmanu dalje.

"Kad smo dali gol za 3:1, bili smo bolji 25 minuta. Gol nas je vratio u život. Bili smo opasniji, ali žao mi je što Špikić nije postigao gol za 3:2. PAOK bi bio u nokautu, ali sve zajedno je to premalo za prolazak. Propustili smo veliku priliku. Bili smo jedini hrvatski predstavnik u ovoj fazi takmičenja. Moramo da se regenerišemo i pobedimo u nedelju u prvenstvu. Možemo da čestitamo PAOK-u", završio je strateg Dinama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()