Trijumf fudbalerki Engleske za finale Svetskog prvenstva

Engleskinje će u finalu igrati protiv Španije, koja je juče u prvom polufinalu savladala Švedsku

16.08.2023. 14:42
  • Podeli:
Ženska fudbalska reprezentacija Engleske_fudbalerke_Svetsko prvenstvo za žene_Foto Reuters (1)-64dcc36225ae0.webp Foto: Reuters

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Sidneju u polufinalu pobedila Australiju rezultatom 3:1.

Golove za Englesku postigle su Ela En Tun u 36, Loren Hemp u 71. i Alesija Ruso u 86. minutu. Jedini strelac za domaći tim bila je Samanta Ker u 63. minutu.

Engleska će u finalu SP igrati sa Španijom, koja je juče u prvom polufinalu savladala Švedsku rezultatom 2:1.

Selekcije Engleske i Španije će po prvi put u istoriji igrati u finalu SP. Engleska je na SP 2015. godine osvojila treće mesto, dok je na Mundijalu 2019. bila četvrta.

Meč za treće mesto između Švedske i Australije biće odigran 19. avgusta u Brizbejnu, dok je finale Španija - Engleska na programu dan kasnije u Sidneju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()