Tripla kruna Sitiju donosi ogromno bogatstvo

Britanski mediji navode da je Mančester siti favorit za osvajanje triple krune

11.05.2023. 21:32
  • Podeli:
Mančester Manchester Siti City_Kin Cheung AP Tanjug-63ed4c58ca97e.webp Foto: Kin Cheung / AP / Tanjug

Mančester siti bi mogao da zaradi oko 330 miliona evra ako osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup.

Britanski mediji navode da je Mančester siti favorit za osvajanje triple krune, koja bi donela ogromnu zaradu timu Pepa Gvardiole.

Građani su u prvom meču polufinala Lige šampiona odigrali 1:1 sa Realom, revanš je sledeće nedelje u Engleskoj. Navodi se da bi osvajanje trofeja u elitnom takmičenju Sitiju donelo oko 135 miliona evra.

Haland i drugovi su prvi na tabeli Premijer lige sa 82 boda, sa ogromnim šansama da se tu i zadrže, iako Arsenal čeka njihov kiks. Mančester siti je u svim mečevima do kraja lige izraziti favorit. 

Rivali su mu Everton, Čelzi, Brajton i Brentford. Sa petom titulom u poslednjih šest sezona bi u kasu kluba stiglo i 190 miliona evra.

U finalu FA kupa igraće gradski rivali iz Mančestera. Trofej FA kupa „dodatni vredi” 4,5 miliona evra.

Britanski mediji podsećaju i da će Mančester siti imati priliku da zaradu uveća ako osvoji Ligu šampiona. U tom slučaju će igrati na Svetskom klupskom prvenstvu gde je nagrada za pobednika oko 58 miliona evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()