Trofej ili lova do krova - pitanje je sad: Belingem jednim potezom učinio finale Lige šampiona još neverovatnijim

Fudbal je režirao zaista još jednu neverovatnu priču

11.05.2024. 22:30
  • Podeli:
Tan2024-05-0823151832_0 džud belingam AP PhotoJose Breton-663f39137679b.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Neverovatno, ali istinito zvuči proverena i pouzdana informacija da se Borusiji Dortmund više isplati da izgubi, nego da pobedi u finalu Lige šampiona 1. juna na Vembliju protiv Real Madrida. A, za sve je kriv supertalentovani Englez Džud Belingem.

Činjenica je da Borusija sasvim sigurno neće izgubiti, kao i da klub može debelo da profitira u slučaju da podigne čuveni "ušati pehar" po drugi put u svojoj istoriji, ali je isto tako zaista neverovatna situacija koju je "režirao" moderni fudbal i brojne klauzule koje se ubacuju prilikom transfera.

Džud Belingem obesmislio finale elitnog klupskog takmičenja?

Prilikom prelaska engleskog reprezentativnog asa iz Borusije Dortmund u Real Madrid prošlog leta za sumu od 100 miliona evra, "ubačena“ je klauzula da će kraljevski klub pratiti Nemcima 25 miliona u slučaju da Belingem osvoji pehar namenjen prvaku Lige šampiona.

Kako osvajaču sleduje od UEFA 20 miliona evra, a poraženom 15,5 miliona evropskih novčanica, tako se prostom računicom dođe do toga da bi „milioneri“ u slučaju da izgube, zaradili ukupno 40,5 miliona. To je duplo više od onog što bi inkasirali ukoliko bi postali novi prvaci Starog kontinenta.

Foto: Profimedia

Fudbal je režirao zaista još jednu neverovatnu priču, a namestilo se i to da Englez Belingem već u prvoj sezoni u novom klubu, mora da igra protiv starog, i to u "kolevci fudbala“ u njegovoj Engleskoj, sa neverovatnom klauzulom, koja je po svoj prilici obesmislila finale elitnog klupskog takmičenja.

Real će 1. juna na kultnom Vembliju jurišati na 15. titulu prvaka Evrope u svom 18. finalu, dok će Dortmundu to biti treće finale, a prvo od 2013. godine kada su kasnim golom Arjena Robena u 89. minutu izgubili rezultatom 2:1 od Bajern Minhena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()