Tu će igrati Orlovi: Ovo su stadioni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Fudbalska groznica polako počinje

10.06.2024. 07:30
  • Podeli:
stadion bajerna profimedia-6665f6b9e7eec.webp Foto: Profimedia

Od 14. juna, Nemačka će biti domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva, a to će biti prvi put da je ova zemlja domaćin turnira od pada Berlinskog zida i ponovnog ujedinjenja dve Nemačke 1989. godine.

Prvi meč će igrati Nemačka i Škotska u petak, 14. juna na Alijanc areni, domu minhenskog Bajerna.

FOTO: PROFIMEDIA

Naša reprezentacija je u grupi C, sa ekipama Slovenije, Danske i Engleske. To znači da ćemo igrati u Gelenkirehenu i Minhenu, a prvi meč je na programu protiv velikog favorita selekcije Engleske.

Taj susret se igra u Gelzenkirehenu 16. juna 2024. godine, a tu ćemo nominalno biti domaćini. Što se tiče naše grupe, istog dana igraju Slovenija i Danska u "MHP Areni" u Štutgartu.

U drugom kolu četiri dana kasnije Srbija će igrati 20. juna protiv Slovenije na "Alijanc Areni" u Minhenu, a treći meč će biti na programu 25. juna 2024. godine protiv Danske, takođe na istom stadionu.

FOTO: PROFIMEDIA

Najveći kapacitet ima Olimpijski stadion, a može stati čak 75.000 ljudi, dok je drugi po veličini Bajernov stadion na kome će naši odigrati dva meča.

Ovo je kompletna lista stadiona na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Minhen: Alijanc arena (oko 70.000)
Berlin: Olimpijski stadion (oko 74.000)
Keln: Rajnenerdži stadion (blizu 50.000)
Dortmund: Vestfalen stadion Dortmund (66.000)
Dizeldorf: Dizeldorf ili Merkuršpil arena (51.000)
Frankfurt: Frankfurt arena ili Dojč bank stadion (55.000)
Gelzenkirhen: Veltins arena (50.000)
Hamburg: Volksparkstadion Hamburg (52.000)
Lajpcig: Red Bul arena (blizu 43.000)
Štutgart: Štutgart arena (blizu 55.000)

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()