U Nemačkoj fudbaler dobio pretnje smrću: Spomenuli mu i suprugu i sina

Navijački fanatizam u svim nemačkim ligama

07.04.2024. 15:55
  • Podeli:
Fudbaleri Dinamo Drezdena-6612a59cc7c74.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Dinama iz Drezdena proživljavaju teške trenutke sezone. Do novembra prošle godine su bili lideri treće nemačke lige, a onda su im kola krenula nizbrdo. U sledećih devet utakmica osvojili su svega osam bodova i pali na tek četvrto mesto na tabeli. Izgledi da izbore jedno od prva dva mesta koja donose plasman u viši rang sve su im manji.

Najrealnijom se trenutno čini opcija da osvoje treće mesto koje znači igranje razigravanja za vrh tabele. Trećeplasirani Munster beži Dinamu jedan bod. Vodeći Regensburg ima 60 bodova, a drugoplasirani Ulm 56.

Zbog loše serije u kojoj se klub nalazi mnogo je kritika stiglo na račun igrača Dinama, a posebno teško bilo je kapitenu Stefanu Kutškeu. Njemu je stiglo preteće pismo. Na koverti koja mu je stiglo na kuću adresu pisalo je: Privatna poruka za Stefana Kutškea.

Kada je otvorio doživeo je neprijatnost - pismo je nosilo pretnju smrću kako njemu, tako i njegovoj supruzi i sinu. O ovom događaju javno je pričao David Fišer, izvršni direktor kluba.

"Otvoreni smo za kritike, ali postoje granice koje se ne mogu preći. Nažalost u ovom slučaju su granice pređene na najočigledniji način. Klub i igrač podneli su žalbu, policija je zaplenila pismo u potrazi za otiscima prstiju ili drugim tragovima kako bi se ušlo u trag pošiljaocu", otkrio je predsednik Dinama iz Drezdena.

Kutške je nemački 35-godišnji napadač koji je u Dinamu prvi put zaigrao kao 16-godišnjak, da bi se u klub vratio 2022. godine nakon što je branio boje čitavog niza nemačkih klubova kao što su RB Laipcig, Volfsburg, Nurnberg i Paderborn. Preteće pismo stiglo mu je uoči nedeljne ligaške utakmice protiv Sarbrukena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()