U Subotici ništa novo: Zvezda "ruinirala" Spartak za apsolutnu dominaciju u Superligi

Petarda crveno-belih na gostovanju Spartaku

26.10.2024. 19:53
  • Podeli:
zvezda fk crvena zvezda-671d2a106647c.webp Foto: FK Crvena zvezda

U okviru 13. kola Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak u Subotici rezultatom 5:1.

Od samog starta meča u Subotici Zvezda je imala terensku inicijativu, a crveno-beli su u prvih deset minuta dva puta zapretili posle prekida, centrirao je Luka Ilić, a glavom pored gola šutirali Endiaje i Rodić.

Prekidi su i doneli vođstvo gostima. Igrao se 18. minut kada je Luka Ilić izveo korner, Rade Krunić bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu na drugu stativu, a Silas je bio prezican za vođstvo crveno-belih.

Na novi udarac ka golu Zvezda je čekala do 38. minuta kada je pokušao Seol, ali problema za golmana Spartaka Dulića nije bilo.

Da su prekidi najjači adut Beograđana večeras još jednom se pokazalo u 41. minutu. Luka Ilić je sjajno centrirao iz slobodnog udarca, a kapiten prvaka Srbije Milan Rodić glavom udvostručio prednost tima trenera Vladana Milojevića.

U drugom poluvremenu ništa novo, Zvezda je imala inicijativu, a u 50. minutu došli su gosti do 3:0. Ćalasan je srušio Šerifa u svom šesnaestercu, a ovaj je nakon toga bio precizan sa bele tačke.

U 58. minutu Spartak je uspeo da smanji na 3:1, Luka Bjelović je zatresao mrežu.  Prvo je Todoroski napravio pravu pometnju pred golom crveno-belih, da bi onda Ilić samo odbio loptu do Bjelovića, koji ju je smestio u mrežu.

U 62. minutu Zvezda je rešila pitanje pobednika, protutnjao je Silas po desnoj strani, poslao loptu u peterac, da bi Milson samo postavio nogu i ubacio je u mrežu.

U nastavku je Milojević menjao. Katai, Radonjić i Dalsio su na terenu umesto Šerifa, Krunića i Silasa. Nije dugo trebalo "Zvezdinom magiku" da postigne pogodak. Radonjić je centrirao sa desne strane, a Katai glavom od prečke savladao Dulića za velikih 5:1.

Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja, a crveno-beli su ostvarili još jednu ubedljivu pobedu u domaćem šamoionatu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()