Ubedljiv trijumf Zvezde u Ligi Evrope

Neverovatnu partiju pružili su crveno-beli pred svojom publikom kojoj su poklonili čak četiri gola

06.10.2022. 21:12
  • Podeli:
Crvena zvezda_Ferencvaroš_utakmica_Liga Evrope_Foto Tanjug Vladimir Sporčić (2)-1665083452485.webp Foto: Tanjug / Vladimir Sporčić

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Ferencvaroša rezultatom 4:1 (2:0) u meču 3. kola grupe H Lige Evrope.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Gejlor Kanga u 27. iz penala i 60, Stefan Mitrović u 35, Aleksandar Katai u 50. minutu.

Jedini strelac za goste bio je Kristofer Zakariajasen u 71. minutu.

Crvena zvezda je ušla ofanzivno u meč, prvu ozbiljniju priliku imao je Aleksandar Pešić u 17. minutu, a njegov udarac je završio pored gola gostiju. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Milan Rodić, a siguran na golu je bio golman Ferencvaroša. Domaći su poveli u 27. minutu. Mirko Ivanić je šutirao, ali je lopta pogodila u ruku Anrija Vingu. Sudija Lorens Viser je pokazao na korner, ali je posle intervencije iz VAR sobe promenio odluku i svirao je penal. Siguran sa bele tačke bio je Kanga - 1:0.

Crvena zvezda je nastavila sa napadima posle vođstva, a u 35. minutu bilo je 2:0 za domaći tim. U strelce se upisao Mitrović. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, a domaći fudbaleri nisu dozvolili igračima Ferencvaroša da stvore neku izgledniju šansu.

Domaći fudbaleri su postigli novi gol već na startu drugog poluvremena. Gobeljić je prosledio loptu do Kataija, koji je sa oko 18 metara zatresao mrežu Ferencvaroša.

Kanga je odličnim golom u 60. minutu oduševio sve navijače Crvene zvezde. On je iskosa sa leve strane na uglu šesnaesterca uputio precizan udara, a lopta je završila u suprotnom gornjem uglu gola rivala.

Crvena zvezda je nastavila sa dobrom igrom u nastavku meča, ali je Ferencvaroš u 71. minutu uspeo da smanji rezultat preko Zakariajasena. Crveno-beli su i posle primljenog gola nastavili sa napadima, ali promene rezultata nije bilo.

3. kolo grupe H Lige Evrope:

Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1 (2:0) -  (Kanga 27p, 60, Mitrović 35, Katai 50 - Zakariajasen 71)
Monako - Trabzon 3:1 (2:0) - (Ben Jeder 14, 45+2pn, Disasi 55 - Bakasetas 72)

Tabela:
Monako 3 2 0 1 4:2 6
Ferencvaroš 3 2 0 1 5:6 6
Crvena zvezda 3 1 0 2 5:4 3
Trabzon 3 1 0 2 5:7 3
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()