Učesnici osmine finala Lige šampiona: Svi Englezi prošli dalje

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona. Iz elitnog takmičenja borbu ka tituli nastavlja 16 ekipa, a osam se seli u 1/16 Lige Evrope.

10.12.2021. 13:33
  • Podeli:
FK Čelsi, foto Pixsell.jpg Foto: Pixsell

U prolećnom izdanju Lige šampiona najviše predstavnika imaće Engleska čija su sva četiti kluba prošla dalje. Iz Španije, koja će imati tri ekipe u osmini finala, stiglo je najveće iznenađenje: Ispadanje Barselone posle 17 sezona. 

Po dva tima imaju Italija, Francuska i Portugal. Nemačka, Holandija I Austrija imaju jednog predstavnika. 

Kao prvoplasirani u grupama dalje su otišli: Mančester siti, Liverpul, Ajaks, Real Madrid, Bajern Minhen, Mančester jutajted, Lil i Juventus. 

Sa druge pozicije među 16 najboljih plasirali su se: Viljareal, Čelsi, PSŽ, Atletiko Madrid, Sporting, Inter, Benfika i Salcburg. 

Ko će s kim igrati u osmini finala saznaće se posle žreba u ponedeljak, 13. decembra, u podne.

Iz Lige šampiona u Ligu Evrope preselili su se: Lajpcig, Porto, Dortmund, Šerif, Barselona, Atalanta, Sevilja i Zenit.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()