UEFA donela odluke: Finale Lige šampiona u Budimpešti, a i Turska je dobila važno takmičenje

Glavni grad Mađarske je bio jedini kandidat za organizaciju finala LŠ 2026. godine

22.05.2024. 16:36
  • Podeli:
stadion fudbal mađaska srbija puškaš arena UNA-652bde84a3dd0.webp Foto: UNA

Finale Lige šampiona 2026. godine biće odigrano na stadionu "Puškaš arena" u Budimpešti, odlučeno je na sednici Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA) u Dablinu, prenosi danas AP.

Budimpešta je bila jedini kandidat za organizaciju finala LŠ 2026. godine. 

UEFA je saopštila da je odložila odluku o domaćinu finala LŠ 2027. Jedini kandidat za organizaciju ovog finala bio je stadion "Đuzepe Meaca" u Milanu.

FOTO: PIXABAY

Još ranije je odlučeno da finale LŠ 2025. bude odigrano na "Alijanc areni" u Minhenu. Finale ovogodišnjeg LŠ između Reala i Borusije Dortmund na programu je prvog juna na londonskom Vembliju.

UEFA je u saopštenju navela da će finale Lige Evrope 2026. biti odigrano na stadionu Bešiktaša u Istanbulu. Organizaciju finala LE 2027. dobio je Frankfurt.

Finale Lige konferencija 2026. godine biće odigrano u Lajpcigu, a 2027. na stadionu Bešiktaša.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()