UEFA nemilosrdna: Drastične kazne za Rijeku i Olimpiju

Utakmica je zbog paljenja baklji bila prekinuta na 20 minuta

11.09.2024. 17:05
  • Podeli:
UEFA foto Profimedia-640339cca336b.webp Foto: Profimedia

UEFA je kaznila hrvatskog vicešampiona Rijeku zbog divljanja njenih navijača na revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Olimpije u Ljubljani.

UEFA je Rijeku kaznila sa 100.000 evra novčano, ali i sa tri gostujuće evropske utakmice bez navijača.

Uz to, Rijeka će morati da nadoknadi svu materijalnu štetu Olimpiji. U gostujućem sektoru uništeno je oko 300 stolica.

Kažnjena je i Olimpija. Zbog povika "Cigani, cigani“ koji su se čuli sa dela tribina za domaće navijače, klub iz Ljubljane platiće u kasu UEFA 85.000 evra, a uslovno je kažnjen zatvaranjem stadiona za jednu utakmicu.

Pored bruke na terenu, veća bruka bila je na tribinama.

Utakmica je zbog paljenja baklji bila prekinuta na 20 minuta, a veći broj baklji je ubačen i na tribine i ka domaćim navijačima na tribinama.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()